MEKTUP KÜLTÜRÜMÜZ DEVAM EDİYOR

MEKTUP KÜLTÜRÜMÜZ DEVAM EDİYOR

Sakarya ile 2016 yılında başlayan mektup arkadaşlıkları devam ediyor. Öğrencilerimiz mektup kültürünün unutulmaması adına anlamlı projeyi büyüterek 2019 yılında da devam ettiriyor.

15.02.2019 291

Kars'ın Sarıkamış İlçesi'nde bulunan Alisofu Köyü İlkokulu / Ortaokulu öğrencileri başlattıkları anlamlı proje büyüyerek devam ediyor ve kalıcı arkadaşlıklara dönüşüyor. Bilindiği gibi öğrencilerimiz Sosyal Bilgiler dersi kapsamında geçmiş yıllarda tebrik kartı hazırladı, mektuplar yazdı. Öğrencilerimiz öğretmenlerinin rehberliğinde mektup ve tebrik kartlarını Sakarya'da bulunan Hızırtepe Ortaokulu'ndaki kardeşlerine yolladı.

1250 KİLOMETRE

Yaklaşık bin 250 kilometre uzaklıktaki kardeşlerinin yeni yılını kutlayarak iyi dileklerini ve sevgi mesajlarını ileten Alisofu İlkokulu / Ortaokulu öğrencileri Sarıkamış Şehitleri Anma programlarına da arkadaşlarını davet etmişti. Mesafelerin kardeşliği unutturmadığı etkinliklerin ilki 2016 yılında yapıldı.

YANITSIZ KALMAMIŞTI

Güzel yüreklerin bu anlamlı çalışması yanıtsız kalmamıştı. Hızırtepe Ortaokulu öğrencileri de mutluluk dileklerini ileten mektupları Sarıkamış´a ulaştırmıştı. Alisofu İlkokulu/Ortaokulu Müdürü Fatma B. Aygar'da kalplerin yakınlaştığı projede emeği geçen herkesi kutladı; desteklerinden dolayı Sarıkamış İlçe Milli Eğitim Müdürü Atakan Karabağ'a teşekkür etti.

ÖĞRETMENLER GÜNÜ

Alisofu Ortaokulu diğer mektup projesini de devam ettirdi. Öğrenciler okullarında görev yapmış ve şimdi başka okullara atanmış öğretmenlerini de unutmamıştı. 24 Kasım Öğretmenler Gününde sürpriz yapan öğrenciler; kendilerine emek veren eğitimcilere birer mektup yazarak onlara teşekkür etmiş; sevgi ve özlemlerini dile getirmişti.

MEKTUP KÜLTÜRÜ

Okulumuzun başlattığı mektup geleneği devam ediyor. Sadece özel günlerde değil, öğrencilerimiz diğer günlerde de mektuplaşmayı sürdürdü. Mektup kültürünün yaygınlaşması noktasında farkındalık oluşturulan proje kapsamında son olarak öğrencilerimiz 2019 yılı başında sadece mesafe olarak uzaktaki arkadaşlarından yeni mektuplar ve küçük hediyeler aldı. Mutluluklarını dile getiren öğrencilerimiz mektup arkadaşlıklarını öğretmenleri rehberliğinde devam ettirecek.