Kars Gülahmet Aytemiz Güzel Sanatlar Lisesi Yetenek Sınavı Duyurusu

Kars Gülahmet Aytemiz Güzel Sanatlar Lisesi tarafından "2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı Yetenek Sınavı" duyurusu yayımlandı. Duyuru da şu ifadelere yer verildi:

22.06.2022 115

Kontenjan Durumu:

Resim Bölümü: 30 Öğrenci

Müzik Bölümü: 30 Öğrenci

Başvuru Tarihleri: 20-26 Haziran 2022

Yetenek sınavına girmek için başvurular belirtilen tarihler arasında veli tarafından bireysel olarak e-okul sistemi üzerinden yapılacaktır. İnternetten başvuru yapamayan veliler bizzat okula gelerek okuldan da başvuru yapabilirler.

Başvuruda bulunmak isteyenler okulumuz tarafından hazırlanan dilekçe örneğini doldurarak başvurularını yapacaklardır.

Sınava Girecek Öğrencilerin Yetenek Sınavı Giriş Belgelerinin İlan Edilmesi: 29 Haziran 2022

Yetenek Sınavına girecek öğrencilerin sınav tarihleri e-okul sisteminden duyurulacak ve okulumuzun girişinde ilan edilecektir. Aday öğrenci ve velisi ilan edilen ve Sınav Giriş Belgesinde belirtilen tarih ve saatte okulda hazır alacaktır.

Yetenek Sınavlarının Yapılması: 30 Haziran - 07 Temmuz 2022 tarihleri arası

Resim ve Müzik bölümü yetenek sınavları okulumuzda ayrı ayrı yapılacaktır.

Yetenek Sınavına girecek öğrencinin yanında Nüfus Cüzdanı ve Sınav Giriş Belgesinin olması zorunludur.

Resim Bölümü Yetenek Sınavı:

Resim bölümü için okulumuzun atölyelerinde görevlendirilen Sınav Komisyonu tarafından iki aşamalı bir sınav yapılacaktır. Birinci aşamada Desen alanında çizim yapılacaktır. Yapılan çizimler 100 puan üzerinden değerlendirilecektir. İkinci aşamada İmgesel alanında çizim yapılacaktır. Yapılan çizimler 100 puan üzerinden değerlendirilecektir.

İki aşamalı sınav sonucunda Desen alanından alınan puanın %40'ı, İmgesel alanından alınan puanın %60'ı alınarak Yetenek Sınavı Puanı hesaplanacaktır. Yetenek sınavından 50 puan ve üzeri alan öğrenciler değerlendirmeye alınacaktır.

Değerlendirme yapılırken Yetenek Sınavı Puanının %70'i, Ortaokul Başarı Puanının %30'u alınarak Yerleştirme Sonuç Puanı hesaplanacaktır. Tüm adayların puanı hesaplandıktan sonra büyükten küçüğe sıralama yapılacak ve ilk 30 sırada olan öğrenciler okulumuza kesin kayıt hakkı kazanacaktır. İlk 30 sıradan sonraki başarılı öğrenciler Yedek Listeye alınacaktır. Asıl kazananlar arasından kayıt yaptırmayan olursa yedek listeden öğrenci kaydı yapılacaktır.

NOT: Resim bölümü yetenek sınavına girecek öğrencilerin yanlarında aşağıda belirtilen malzemeleri getirmeleri gerekir:

-        2 adet Resim Kalemi

-        Silgi ve kalem açacağı

-        35*50 ebadında resim kâğıdı

Müzik Bölümü Yetenek Sınavı:

Müzik bölümü için okulumuzun Müzik Sınıflarında görevlendirilen Sınav Komisyonu tarafından tek aşamalı bir sınav yapılacaktır. Sınavda, Müziksel İşitme (26 puan), Ritimsel Bellek (32 puan), Ezgisel Bellek (32puan) ve Müziksel Çalma ve Söyleme (10 puan) alanlarından toplan 100 puan üzerinden değerlendirme yapılacaktır. Değerlendirme sonucunda adayın Yetenek Sınavı puanı hesaplanacaktır. Yetenek sınavından 50 puan ve üzeri alan öğrenciler değerlendirmeye alınacaktır.

NOT: Müzik bölümü yetenek sınavına girecek öğrencilerin yanlarında aşağıda belirtilen malzemeleri getirmeleri gerekir:

-        Varsa çaldığı kendine ait Enstrüman

Yetenek sınavı sonuçlarının ilan edilmesi: 08 Temmuz 2022

Kazanan adayların kayıtlarının yapılması:18 Temmuz – 20 Temmuz 2022 tarihleri arası

Boş kontenjanlara merkezi 1.yerleştirme sonuçlarına göre asıl ve yedek listelerin ilan edilmesi: 20 Temmuz 2022 (saat 18:00)

Merkezi 1. yerleştirme sonuçlarına göre kesin kayıtların yapılması21 Temmuz 2022

Boş kalan kontenjanlara Merkezi 2. Yerleştirme sonuçlarına göre asıl ve yedek listelerin ilan edilmesi: 21 Temmuz 2022 (Saat 18:00)

Merkezi 2. yerleştirme sonuçlarına göre kesin kayıtların yapılması: 22 Temmuz 2022

EK YERLEŞTİRME

Boş kontenjanların ilan edilmesi: 08 Ağustos 2022

Boş kontenjanlar için tercihlerin alınması: 08-11 Ağustos 2022

Boş kontenjanlara yerleştirme sonuçlarının ilanı: 12 Ağustos 2022

Boş kontenjanlara kayıt hakkı kazananların kayıtlarının yapılması: 12-19 Ağustos 2022

Okulumuzun kız ve erkek pansiyonu bulunmaktadır. Okulumuza yerleşen şehir merkezi dışından gelecek öğrencilerin, pansiyon kayıt şartlarını taşımaları durumunda pansiyona parasız yatılı olarak kayıtları yapılacaktır.

AYRINTILI BİLGİ İÇİN:

Okul Web Adresi: https://karsguzelsanatlar.meb.k12.tr/

Okul Tel No        : 0 474 223 24 41

Okul Adresi         : Karadağ Mah. Vali Hüseyin Atak Bulvarı No: 41 KARS

DETAYLAR İÇİN:

Kaynak: https://karsguzelsanatlar.meb.k12.tr/icerikler/okulumuzayeteneksinaviileogrencialiyoruz_13080223.html