AFETLER VE SİVİL SAVUNMANIN ÖNEMİ ANLATILDI

AFETLER VE SİVİL SAVUNMANIN ÖNEMİ ANLATILDI

Öğrenciler teorik ve pratik eğitimlerle olası bir deprem anında ilk olarak sınıflarında neler yapmaları gerektiği, sınıftan sakin bir şekilde nasıl çıkmaları gerektiğini, güvenli bölgelere ulaştıklarında nasıl hareket edeceklerini bir kez daha öğrendi.

27.02.2021 149

Deprem kuşağında olan ülkemizde bu doğal afetin zararları en aza indirmek için çeşitli çalışmalar yapılırken Kars-Sarıkamış Alisofu İlkokulu/Ortaokulunda da çeşitli etkinlikler gerçekleştirilmeye devam ediyor. Eğitim öğretim yılı boyunca gerek yüz yüze ve gerekse uzaktan eğitim kapsamında deprem, çığ, sel gibi doğal afetler konusunda bilgiler verilirken ayrıca panolara da bu doğal afetler ile ilgili bilgilendirme afişleri asılıyor. Bunların yanı sıra olası bir afet anında neler yapılması gerektiği hem anlatılıyor hem de öğrencilerin yaparak-yaşayarak öğrenme ilkesi doğrultusunda periyodik olarak tatbikatlar gerçekleştiriliyor.

Son olarak okulumuzda deprem tatbikatı gerçekleştirildi. Deprem sırasında okulun nasıl tahliye edileceği ve yaralılara nasıl müdahale edileceği canlandırıldı. Tatbikat sonrasında deprem ve sağlam binanın önemi, korunma yolları, neler yapılması gerektiği gibi konular özetlenerek bir kez daha tekrarlandı.

Ayrıca Afet Eğitimi ve Sivil Savunma konularında bilgiler verillen bir program düzenendi. Program salgın tedbirleri kapsamında gerçekleştirildi.

27-02-202127-02-202127-02-202127-02-202127-02-202127-02-2021