10 KASIM: YAS DEĞİL, YAŞ GÜNÜ

Türkiye Cumhuriyeti Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün aramızdan ayrılışının 83´üncü yıldönümü nedeniyle Kars-Sarıkamış Alisofu İlkokulu/Ortaokulunda bir tören düzenlendi. Törende öğrencilerimiz Başöğretmen Atatürk´ü tüm yurtta olduğu gibi büyük bir özlem ve sevgiyle andı.

10.11.2021 1433

Gazi Mustafa Kemal Atatürk her 10 Kasım'da olduğu gibi yine özlemle, sevgiyle, saygıyla anıldı, milyonların yüreğinde yeniden doğdu.

10 Kasım bir yas değil, yaş günü oldu.

Gazi Mustafa Kemal´in 10 Kasım 1938 tarihinde hayata gözlerini yumduğu saat:09.05'te okulumuzda siren sesi eşliğinde Saygı Duruşu gerçekleştirildi ve ardından İstiklal Marşı okundu.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmada ve okunan şiirlerde Atatürk´e duyulan sevgi ile özlem dile getirildi.

Öte yandan okulumuzda özel panolar da hazırlandı.